Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament de Catalunya aprova instar al Govern a garantir que el 50% de les pel·lícules traduïdes es projectin en català

9890
El Parlament de Catalunya aprova instar al Govern a garantir que el 50% de les pel·lícules traduïdes es projectin en català al cinema.

El Parlament de Catalunya ha aprovat una moció de la CUP en la qual insten al Govern a garantir que el 50% de les pel·lícules de llengua no catalana que s'estrenin als cinemes es projectin a les sales en català. El punt de la moció ha tirat endavant amb els vots a favor de JxSí, PSC, SíQueEsPot, l'abstenció de Cs i el rebuig del PP, durant la sessió d’aquest dijous al ple del Parlament.

També
s’ha tirat endavant que el Govern adopti les mesures necessàries per estimular la subtitulació de les versions originals «en català i aranès», amb els vots a favor de tots els grups. La moció dels 'cupaires' titulada 'Sobre llengua i poder' inclou punts com que, en l'àmbit de la justícia, el Govern adopti mesures perquè totes les actuacions en què es defensin els interessos de la Generalitat, els lletrats utilitzin el català en les actuacions orals i escrites en els tribunals i sol·licitin la tramitació dels procediments en català.

Aquest punt ha prosperat perquè ha comptat amb el suport de 
JxSí, PSC, SíQueEsPot i la CUP i el vot en contra de Cs i el PP. També inclouen demanar a la Conselleria d'Ensenyament oferir l'aprenentatge en aranès com a assignatura optativa en tots els centres escolars de Secundària de Catalunya on hi hagi demanda, que han recolzat tots els diputats de l'hemicicle. Hi ha hagut unanimitat en la petició d'augmentar el nombre d'hores d'emissió en aranès en els mitjans de comunicació públics siguin o no en desconnexió territorial.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.