Setmanari d'informació local - 138 anys

FELIB: «Hi ha un dèficit de gairebé 400 policies locals a les plantilles municipals de les Balears»

9968

La Federació d’Entitats Locals (FELIB) ha fet un recull de les necessitats específiques dels municipis de les Balears pel que fa a policies locals i estima que falten entre 380 i 400 efectius per tal de cobrir les necessitats dels municipis. A Mallorca hi falten 300 policies, a l’illa d’Eivissa uns 50, a Menorca, 30 i a Formentera 3.

Segons dades que han facilitat els mateixos ajuntaments, els qui més necessitat tenen d’efectius per cobrir la plantilla de Policia Local és Palma (41), Eivissa (40), Manacor (34) i Sant Llorenç (22). Només 4 dels ajuntaments de les Balears (Deià, Lloret, Sant Lluís i Marratxí) consideren que no tenen dèficit de plantilla.

«La mancança de policies és un problema generalitzat a tots els municipis de Balears», assenyala el president de la FELIB, Joan Carles Verd, qui remarca que les dades s’han recollit sense tenir en compte la necessitat de reforços de l’estiu. «Si bé és cert que el Govern ha començat a encarrilar les situació dels policies interins, que hi haurà noves promocions de policies locals, però la solució en cap cas serà a curt termini, aquest estiu serà complicat», ha afegit el representant dels ajuntaments.

Les causes, segons el president de la FELIB: «Hi ha molta demanda i molt poca oferta, a més els procediments de contractació estan molt limitats per la Llei de Montoro». I les conseqüències: «que els policies locals acaben assumint competències que no li són pròpies com la seguretat, per exemple, que no és competència només de policia local sinó dels cossos de seguretat de l’Estat però com no es fa allò necessari per cobrir-ho la policia local ha d’exercir funcions que no li corresponen».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.