Setmanari d'informació local - 138 anys

Rajoy dóna al nacionalisme basc el que nega a Catalunya, País Valencià i les Balears

10036

Una negociació bilateral entre el govern espanyol i el nacionalisme basc ha acabat amb més doblers per a l'autogovern basc a canvi del suport del PNB als pressuposts de Rajoy.

El govern espanyol i el basc han tancat aquest dimecres un acord sobre l'anomenada quota basca, els doblers que Euskadi paga a Madrid per les competències no traspassades. L'acord suposa la devolució de 1.400 milions al País Basc. Un anunci que dona oxigen a Rajoy per a l'aprovació, aquest dijous, dels pressupostos per al 2017, gràcies al suport del PNB.

Rajoy i el president dels nacionalistes bascos, Andoni Ortúzar, han formalitzat la signatura l'acord aquest dimecres al migdia al Congrés dels Diputats, en un acte sense càmeres.

L'entesa entre el PNB i el Partit Popular posa fi a deu anys de desacord entre els governs basc i espanyol. Ja ho avançava el portaveu de l'executiu basc, Josu Erkoreka: donar suport als pressupostos de l'Estat suposa quinze anys de pau fiscal per a Euskadi. Es referia tant a les bases que han de fixar l'anomenada quota basca per als pròxims cinc anys com a la liquidació de la dels últims deu, en què no hi ha hagut acord.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.