Setmanari d'informació local - 138 anys

Ha mort el pintor Riera Ferrari

10068

L'artista Joan Riera Ferrari, natural de Manacor, ha mort aquest dijous als 74 anys.

En 1967, es va llicenciar en Belles arts per l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi, de Barcelona. Acabada la carrera va tornar a Mallorca i es va instal·lar a Manacor, on va organitzar la seva primera exposició, concretament a la Galeria Drac i que va dedicar a Federico García Lorca. Poc després va dur a terme la seva primera exposició internacional a la Galeria Charbonel de Helsinky.

Als anys 70, la seva pintura passa una fase de marcat caràcter realista amb diverses influències surrealistes. A més, i sense abandonar la pintura, diversifica la seva activitat en l'escultura, el disseny, la decoració, l'interiorisme, la fotografia i el cinema.

A partir dels 80, es dedica exclusivament a la pintura, desenvolupant sèries on reiterava el compromís de confrontació entre elements abstractes amb uns altres de procedència figurativa.

El 1992 va participar a l'exposició del pavelló de Balears a l'Expo de Sevilla. Va obtenir diversos premis com el Premi Nacional de Belles arts en 1967, el Premi Sant Jordi de l'Escola de Belles Arts el 1968, el Premi Nacional Ibèric el 1990 i l'A d'Or de s'Agrícola en 1991.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.