Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB lamenta el «desprestigi» que està provocant el ‘cas Minerval’ a la institució educativa

10082
El Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears.

El Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha lamentat el «desprestigi» que està provocant el 'cas Minerval' a la institució educativa i s'ha compromès a «investigar i analitzar tot el que ha succeït des de l'inici». Així mateix, han expressat la seva solidaritat amb els afectats per la presumpta estafa per un fàrmac contra el càncer i els ha ofert «el més càlid suport humà en aquests moments d'indignació i dolor que viuen».

Sobre el procediment intern obert per l'anterior rectora, Montserrat 
Casas, sobre les activitats del professor Escribá, l'actual rector de la UIB, Llorenç Huguet, ha assenyalat que es va concloure que «no hi havia cap element punitiu, només recomanacions sobre com millorar l'ètica de la recerca». En aquest sentit, ha assegurat que «en un futur serà interessant tenir un codi ètic d’investigació i un codi de les bones pràctiques».

C
andidat oficial

D'altra banda, Huguet,
juntament amb els membres del seu equip, ha registrat aquest divendres la seva candidatura oficial per optar a la reelecció en el càrrec que actualment ocupa al centre universitari. A més, el dilluns a les 11.00 hores a l'aula de Graus de l'edifici Antoni Maria Alcover presentarà el seu programa a la comunitat universitària.

Aquesta setmana l'altre aspirant, el catedràtic d'Organització d'empreses de la UIB, Raf
el Crespí, també ha oficialitzat la seva candidatura a rector de la UIB.

El Govern assegura que vol arribar «fins al final»

Per part del Govern, la portaveu de l’executiu, Pilar Costa, ha assegurat aquest divendres que des del Govern volen que la justícia arribi «fins al final» en el cas Minerval. Costa ha dit que el Govern «és el primer interessat» en aquest tema que «afecta la salut de les persones». «Ens preocupa i volem que la justícia arribi fins al final», ha reiterat. Així mateix, ha alertat sobre les explicacions fetes des de la Conselleria de Salut sobre que en el seu moment s'havia advertit «d’una possible publicitat enganyosa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.