Setmanari d'informació local - 138 anys

Comença la catalogació de les troballes a les aigües de Cabrera d'època romana

10084
Cabrera.

Les prospeccions subaquàtiques per catalogar els derelictes enfonsats a les aigües del Parc Nacional de Cabrera i revisar el seu estat de conservació ha començat aquesta setmana.

El projecte, fruit de la col·laboració entre el Servei de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca, l'Armada i el Parc Nacional de Cabrera, servirà per localitzar i revisar els jaciments arqueològics subaquàtics
a les aigües de Cabrera. Amb això, després s'elaborarà la Carta Arqueològica Subaquàtica de Mallorca, un document per conservar i gestionar el patrimoni subaquàtic de l'illa.

Dimecres passat es va iniciar la campanya de prospeccions subaquàtiques, amb la participació de quatre arqueòlegs del Servei de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca, dos vaixells de busseig amb base a Cartagena (Las Palmas i Neptú), amb mitjans de detecció submarina, i bussejadors de l'Armada. El projecte també compta amb el suport logístic del personal del Parc Nacional de Cabrera.
La campanya durarà fins al 18 de maig amb l'objectiu de catalogar, cartografiar i valorar l'estat de conservació de tots els derelictes coneguts de l'arxipèlag de Cabrera -en aquests moments, 14- i també de tots els indicis dels quals es té notícia oral, però sobre els quals mai s'ha fet cap comprovació.

El darrer derelicte localitzat en aigües del Parc Nacional de Cabrera és el conegut com 'Cabrera XIV', una embarcació romana del baix imperi que es va enfonsar entorn del segle III-IV dC. Es tracta d'un dels derelictes d'aquesta època millor conservats del Mediterrani Occidental, segons les primeres conclusions dels arqueòlegs conegudes el passat mes de gener.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.