Setmanari d'informació local - 138 anys

GOB: «Darrere l'ecotaxa ha d'haver-hi uns criteris clars per definir els projectes que finançarà»

10176
GOB.

El GOB ha assenyalat, en relació a la proposta d'increment de l'impost del turisme sostenible de Podem, que es pot debatre si es puja però que abans està pendent i ha «d’aclarir-se el tema del repartiment dels fons». Segons han recordat, l'any passat denunciaren que els projectes «distaven de dirigir-se a rebaixar la càrrega ambiental del turisme a les Balears» i, per contra, «serviren per suplir la falta de finançament de la Conselleria de Medi ambient, en relació a dèficits de les infraestructures hidràuliques amb el pretext de la sequera».

A més, assenyalen que dels projectes adjudicats e
l 2016 «no hi ha cap tipus d'informació disponible i actualitzada al web» sobre el seu estat d'execució i tampoc tenen «constància que el Govern estigui fent seguiment de les inversions». Així mateix, desconeixen, tal com han remarcat, què ha passat amb la recaptació definitiva del 2016 que ascendeix a més de 40 milions d'euros, «dels quals només es va fer proposta d'adjudicació per 30 milions».

Per això, consideren que s'han de «redefinir» els objectius de l'impost turístic i la manera en què s'adjudiquen els seus fons. A més, han volgut remarcar que aquests dos factors
foren els que suposaren el seu vot en contra a la proposta d'adjudicació dels primers 30.000.000 d'euros provinents de la recaptació de l'impost turístic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.