Setmanari d'informació local - 138 anys

Pons afirma que el Pla d'inspecció per evitar el lloguer fraudulent de pisos protegits començarà el mes de juny

10194
Palma.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha confirmat que el Pla d'inspecció per evitar que Habitatges protegits (VPO) tenguin usos turístics encara no ha començat i ha explicat que es posarà en marxa durant en temporada alta. El Pla s'estendrà també a Mallorca, ja que a les dues illes s'han detectat aquests lloguers fraudulents.

«Anunciam aquest Pla que d'entrada volíem fer exclusivament per a Eivissa. Diguérem que ho aplicaríem durant la temporada turística, així ho plantam, i s'està treballant en el Pla. No han començat les inspeccions però la previsió tampoc era començar al començament de maig. Sempre hem parlat de juny, juliol i agost i, en tot cas, allargar-ho fins al setembre», ha declarat Pons. A més, Pons ha dit que aquesta lluita es completarà amb un treball de camp «importantíssim» i un treball digital «d'on es pot treure molta informació».

El conseller ha assegurat que la iniciativa es durà a terme en col·laboració amb els ajuntaments «perquè són els qui tenen la informació a través d'inspectors d'obres». «Ho posarem en marxa durant la temporada alta, que és quan ho teníem previst», ha reiterat.

Sa Gerreria

Sobre els casos detectats a la zona de Sa Gerreria, a Mallorca, Pons ha assegurat que «quan hem tengut coneixement a través dels mitjans de comunicació immediatament ordenem aquestes inspeccions». «Aquí hi ha sempre dues qüestions: què ha passat en el passat i si és sancionable, però també hi ha una actuació de cara al futur, garantint que l'ús d'aquests Habitatges protegits sigui com a habitatge social».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.