Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol s'escuda en la UE per justificar la tardança de les compensacions pel temporal

10352

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha remarcat aquest dilluns al Ple la voluntat de l'Executiu «d'ajudar els pagesos de les Illes que varen patir pèrdues en els seus cultius per les inundacions del passat mes de gener», i ha remarcat que tan sols ha «estan pendents del permís de la Unió Europea» per poder repartir els 2 milions d'euros que el Govern destinarà per compensar les pèrdues.

Així ho ha indicat en resposta d'una pregunta parlamentària formulada pel portaveu d'El Pi, Jaume Font, qui ha instat el Govern a pagar com més aviat possible aquests ajuts, atès que, segons ha constatat el diputat, els agricultors afectats pel temporal les necessiten urgentment.

«Han passat gairebé dos mesos des que es van aprovar aquestes compensacions i no sabem res de les ajudes per pal·liar les pèrdues pel temporal», ha recordat Font.

«La nostra voluntat és donar-les al mes de maig, però estam pendents de la UE per destinar 2 milions d'euros per a les produccions més afectades per les inundacions de gener», ha insistit la presidenta de l'Executiu, qui ha recordat que cap altre territori de l'Estat ha destinat 5 milions d'euros per a la sequera.

Segons ha constatat Armengol, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha rebut 340 declaracions relatives a les pèrdues de producció en cultius hortícoles i de cereals arran del temporal de pluja del mes de gener.

La superfície declarada i efectivament afectada sembla que ha estat d'unes 380 hectàrees de cultius hortícoles i patata i unes 2.600 hectàrees de cereals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.