Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort triplica el nombre d’efectius de la Policia local destinats a l’operatiu d’estiu

10414
El batle de Palma, José Hila.

La Policia de Palma incrementarà els pròxims mesos el nombre d'efectius diaris destinat a l'operatiu d'estiu i passa de 35 a 92 agents fixos destinats al reforç en llocs turístics de la ciutat. Així ho ha anunciat aquest dijous el batle de Palma, José Hila, qui ha aplaudit la «feina i l’esforç» de tots els membres de la Policia Local per preparar l'operatiu, dissenyat segons les dades aportades per l'observatori del cos.

Hila, ha explicat que enguany la Policia Local de Palma «torna a incrementar els recursos, seguint el compromís amb el turisme que té l'ajuntament». La regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, ha explicat que les xifres de l'observatori han ajudat a dissenyar el reforç d'estiu segons l'augment dels serveis i l'afluència de persones. D'aquesta manera, Palma i la Platja de Palma tendran llocs fixos de presència policial durant el dia i la nit.

Grups de quatre i vuit hores

El dispositiu té com a novetat els grups de vuit i quatre hores extres als quals els policies es poden inscriure. Un agent podrà realitzar aquest servei voluntari després de realitzar la seva jornada laboral i realitzar el descans pertinent. L'objectiu de la borsa de vuit hores és reforçar llocs específics, com a atenció al ciutadà o oficina de denúncies, entre altres, mentre que les de quatre hores seran per a campanyes específiques (com la venda ambulant, les botellades,el ‘tardeo’, carteristes o altres problemes específics que es detectin a les zones turístiques).

Tots els agents de Policia de Palma podran cobrir el reforç d'estiu, mentre que en anys anteriors només es dedicava un grup específic per a aquesta tasca. Segons l'Ajuntament, això suposava un dispositiu fix que «no permetia adaptar-se a les necessitats diàries». Des del consistori també han destacat que amb el nou dispositiu «l'atenció se centra en el dia a dia» i es podrà incrementar el nombre de recursos en funció de creuers, operacions o esdeveniments concrets, «per causar les mínimes molèsties als ciutadans».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.