Setmanari d'informació local - 138 anys

Calvià implantarà clàusules socials i lingüístiques en les contractacions externes

Se cerca un sistema de contractació pública sostenible arran d'una moció d'Esquerra Oberta

10536

L'Ajuntament de Calvià implantarà clàusules socials en les contractacions externes que es facin des de l'Administració municipal, i que empreses públiques i fundacions hauran d'incorporar amb mesures de caràcter similar. És la proposta que es du aquesta setmana al Ple, després que la Comissió de Treball creada expressament per redactar la Instrucció hagi finalitzat la seva feina.

Es persegueixen dos objectius: la promoció i consolidació d'un teixit empresarial sostenible, amb un fort compromís social i mediambiental, i la promoció de la inserció laboral d'aquelles persones que més dificultats tenen per accedir a una feina.

La instrucció incorpora en la contractació pública criteris socials relacionats amb la inserció sociolaboral de persones en situació d'exclusió social i / o afectades per discapacitat, amb la promoció i qualitat d'ocupació, amb l'impuls de la igualtat efectiva entre dones i homes, amb aspectes lingüístics i amb condicions de caràcter mediambiental, entre d'altres.

Una moció d'Esquerra Oberta n'és l'origen

La introducció d'aquestes clàusules forma part d'un sistema de contractació pública sostenible, que uneix política social, balanç social i redistribució equilibrada de la riquesa, aprofundint en les arrels d'un Estat de benestar que promou la igualtat d'oportunitats, pensant en el benestar de generacions futures.

La Comissió de Treball que ha redactat la Instrucció ha estat integrada pels grups polítics municipals, tècnics municipals de serveis jurídics i de contractació, diferents àrees municipals, representants sindicals i les empreses públiques municipals. La Comissió es va crear a partir d'una moció presentada per Esquerra Oberta i que va ser aprovada per majoria en el Ple.

La Instrucció consta d'un Preàmbul i 6 Títols que corresponen a: àmbit d'aplicació, contractes reservats, criteris d'adjudicació, condicions especials d'execució de caràcter social, mediambiental i lingüístic, mesures complementàries de contractació pública responsable i seguiment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.