Setmanari d'informació local - 138 anys

Estudiants en Xarxa demana al rector Llorenç Huguet que es disculpi per les «controvertides» declaracions

10612
Estudiants en Xarxa.

Un dia després de les eleccions al rectorat de la Universitat de les Illes Balears, el candidat electe Llorenç Huguet ha duit a terme unes declaracions que han suscitat diverses controvèrsies entre els alumnes de la Universitat.

Així, el sindicat d'Estudiants en Xarxa ha publicat a través del seu compte de Facebook un comunicat on fan saber al rector reelegit que són prou adults «per a saber què votar en les eleccions» i demanant que rectifiqui les seves paraules, en relació a les declaracions d'aquest dijous matí. En aquest sentit, des d'Estudiants en Xarxa han criticat que, el rector afirmés, durant la seva anàlisi sobre els resultats de les eleccions, que «l'altra candidatura (Rafel Crespí) ha sabut arribar segurament millor als estudiants». I ha afegit: «l'alumnat podria estar influït pels seus pares».

Per això, des d'Estudiants en Xarxa han considerat «insòlites, ofensives, discriminatòries i fora de lloc» aquestes declaracions per part del rector, Llorenç Huguet. El sindicat d'estudiants assegura que no entén com un candidat a rector que al seu programa electoral considerava prioritari conèixer l'opinió dels estudiants així com fer-los partícips de les decisions que es prenen a la UIB pugui qüestionar des d'un punt de vista «paternalista» el criteri dels alumnes a l'hora de triar el rector i entenen que és una crítica que «fereix» la dignitat dels estudiants com a cos d'electors de la Universitat.

Amb tot, els Estudiants en Xarxa assenyalen que si des de la candidatura electa es considera que en el procés electoral no s'ha respectat la llibertat de vot, «correspon denunciar-ho amb proves davant la Comissió Electoral i no dur a terme difamacions davant la premsa».
Finalment, apunten que, per tot això, demanen al nou rector, Llorenç Huguet que retiri les seves declaracions i demani «públicament» disculpes per la «falta de respecte» als estudiants com a votants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.