Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament reclama a Madrid la retirada de la declaració d'utilitat pública al grupuscle transfòbic HazteOir

10990

La Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament ha aprovat aquest dijous una proposició no de llei en la qual, entre altres punts, insta al Govern d'Espanya a retirar la declaració d'utilitat pública al grupuscle que promou la transfòbia, HazteOir.

Es tracta d'una iniciativa presentada per MÉS per Menorca que ha estat aprovada amb unanimitat en la majoria de punts després d'incorporar diferents esmenes. A més de la petició al
Govern espanyol, la proposició també demana que impedeixi la difusió de missatges d'odi per orientació, identitat sexual o expressió de gènere i garantir els drets de persones LGTBI «aplicant, si escau, les sancions i inhabilitacions» recollides en la llei balear sobre drets LGTBI.

Així mateix, en virtut del text aprovat aquest dijous el Parlament es manifesta «contrari a la difusió de qualsevol missatge d'odi per orientació, identitat sexual o expressió de gènere» i declara no
n grat a les Balears l'autobús transfòbic, HazteOir. A més, el Parlament «dona suport al col·lectiu LGTBI» i es congratula per «la resposta ciutadana i del Govern rebutjant els atacs al col·lectiu LGTBI».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.