Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell declara BIC la tradicional tècnica de pedra en sec

10994

El ple del Consell ha aprovat la declaració com bé d'interès cultural (BIC) immaterial la tècnica tradicional de construcció amb 'pedra en sec'. Segons ha explicat la institució, aquesta declaració és «un pas indispensable» perquè prosperi el procés davant la Unesco d'una candidatura internacional de la 'pedra en sec' per formar part de la Llista Representativa de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

«És un reconeixement al treball fet fins avui pels artesans de la nostra illa, que forma part del patrimoni col·lectiu que tenim», ha assegurat el vicepresident primer i conseller insular de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles. Es tracta d'una tècnica respectuosa amb l'entorn que aprofita els recursos naturals per anar transformant el paisatge i aconseguir un aprofitament major sigui a nivell agrícola o ramader.

«Estic segur que aquest nou impuls permetrà que sorgeixin noves iniciatives que vagin encaminades a
donar suport a l'aprenentatge d'aquesta tècnica, a la seva promoció i a la divulgació dels aspectes constructius que s'utilitzen a Mallorca», ha afegit. L'informe dels tècnics de Patrimoni fa un repàs als béns vinculats a aquesta tècnica constructiva tradicional, com són les eines pròpies de l'ofici i a la seva memòria històrica com a tècnica utilitzada a Mallorca des de temps prehistòrics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.