Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA: «Avui els polítics volen destruir la Feixina i demà poden voler destruir qualsevol altre element valuós»

11006

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha advertit aquest divendres en un comunicat que no atendre les decisions de la Ponència Tècnica de Patrimoni Històric «seria un precedent molt perillós en contra del Patrimoni de Mallorca».

ARCA defensa que la Ponència Tècnica de Patrimoni «és un òrgan de participació ciutadana i de caràcter tècnic, i les seves decisions pràcticament sempre s'han acceptat» i vol advertir «els responsables polítics del Consell de Mallorca que la seva obligació és vetllar pel Patrimoni material i immaterial ja sigui històric, artístic, documental, etc.».

«Creim que seria un precedent nefast per al Patrimoni que en el cas del monument de la Feixina el Consell de Mallorca donàs l'esquena a la decisió de la Ponència de declarar el monument com a Bé Catalogat d'Interès Insular per 5 vots a favor i tan sols 1 en contra», han sentenciat.

JUSTIFICACIÓ DEL CANVI DE VOT

Des d'ARCA creuen que és «normal» el canvi de vot produït per part d'alguns tècnics des del més de desembre de 2015 i ofereixen alguns motius:

  • S'han presentat molts informes nous avalats per arquitectes i historiadors en el procés de presentació d'al·legacions
  • ICOMOS, òrgan de la UNESCO, s'ha pronunciat advertint dels valors patrimonials del monument i és un reconegut òrgan internacional de màxima rellevància en matèria de Patrimoni
  • La capacitat de reflexionar i rectificar és inherent a la democràcia
  • En cap moment a la Ponència Tècnica es va advertir de que tan sols es podia votar a favor o abstenir-se sobre la declaració com a Bé Catalogat
  • ARCA és membre de la Ponència Tècnica de Patrimoni Històric i volem deixar clar que en cap moment es va fer tal afirmació. Això va ser la interpretació individual d'una persona que va decidir abandonar la reunió

EN CAS DE DUBTE: CONSERVA

ARCA vol recordar que aquest principi, «té aval jurídic, és un principi inqüestionable en matèria de Patrimoni i en altres. És per això que, tot i que estan demostrats els valors patrimonials del monument de la Feixina, allò que és responsable per part dels membres del Consell de Mallorca, representants de tota la ciutadania és respectar aquest principi».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.