Setmanari d'informació local - 138 anys

Aprovat l’avantprojecte de llei d’Urbanisme després d’haver tengut en compte un 35% d’al·legacions

11018
El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons.

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres l'avantprojecte de llei d'Urbanisme de les Balears després d'estimar al voltant d'un 35% de la cinquantena d'al·legacions presentades, sigui total o parcialment. Així ho ha anunciat el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern.

Pons ha destacat que la llei persegueix «definir línies bàsiques i regulació dels tres tipus de sòl», introduir criteris per a la sostenibilitat o lluitar contra l'especulació urbanística, entre altres objectius. A partir d'ara, l'avantprojecte serà remès al Parlament perquè continuï la seva tramitació.

Així mateix, el conseller ha apuntat que la norma neix del «consens», ja que en la seva redacció inicial han participat més de 60 professionals de diferents àmbits. L'avantprojecte planteja mesures de disciplina urbanística i per afavorir els habitatges protegits i lloguer social, canvis per lluitar contra l'especulació, promoure la reutilització de sòl urbà per evitar nou consum de territori o agilitar la tramitació de planejaments urbanístics, entre altres novetats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.