Setmanari d'informació local - 138 anys

El PI Palma: «Els primers anys del govern municipal han estat d'aparences i fracàs en la neteja»

11311

El PI Palma considera que l’aprovació del Pla General d’Ordenació Urbana és el principal desafiament que té per endavant el nou batle de Palma, Antoni Noguera.

Per a El PI, l’aprovació del PGOU que dissenyarà la Palma dels pròxims 20 anys «no es pot demorar pus i és una eina fonamental i imprescindible per al desenvolupament de la capital». Després de dos anys de govern municipal del pacte PSIB, MÉS i Podemos, El PI Palma troba que, fins ara, ha estat un govern d’aparences més que de fets.

Crítiques a la gestió

En aquest sentit considera «un absolut fracàs» la gestió del servei de neteja. Segons el portaveu d’El PI Palma, Toni Fuster, «tenim una ciutat més bruta que mai. L’actual sistema de recollida de trastos «genera problemes de brutícia als carrers i de mobilitat als invidents, a persones amb cotxes d’infants o carretons de compra». El PI reclama al nou batle que retorni a l’anterior sistema de recollida de trastos a domicili. A més, demana que s’acabin les «diferències» entre EMAYA i la Regidoria d’Infraestructures «que han provocat problemes de brutor» als parcs palmesans. «Els ciutadans no han de pagar les desavinences entre regidors».

Al balanç de la gestió desenvolupada pel batle José Hila, el PI Palma qualifica de «negativa i insuficient» la seva política d’habitatge públic, havent-se constatat, a més, «greus discrepàncies» dins l’equip de govern en matèria de lloguer turístic. S’ha d’afegir també la «decepció» que ha suposat el tancament del Consorci de la Platja de Palma.

Pel que fa als pressuposts participatius han estat «una enganyifa» i les relacions amb els funcionaris, policia i bombers molt dolentes per mor del tarannà de l’actual equip de govern. El consens, en temes com el carril bici del carrer Indústria, «ha estat escàs». El Pi considera molt positius els carrils bicis però s’han de fer sempre amb consens amb els veïnats.

A l’àmbit cultural l’equip de govern ha mostrat, segons Fuster, «la seva inoperància en la gestió del Casal Solleric, el CAC de Ses Voltes i el Casal Balaguer, que ha fet palès el conflicte existent amb el sector cultural. Hi ha mancat transparència». Els horaris de les biblioteques continuen essent «massa reduïts» i moltes barriades tenen la seva biblioteca tancada al públic o no en tenen. El PI Palma sí considera positiva l’apertura del Palau de Congressos i la tasca feta a les escoletes municipals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.