Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Denuncien la incompetència de les autoritats en un cas de maltractament animal

11453

Els col·lectius animalistes han mostrat la seva indignació davant l'actuació de la Conselleria de Medi Ambient en el cas de les ovelles abandonades a s'Indioteria (Palma).

Coneguts activistes com Guillermo Amengual (coordinador d'AnimaNaturalis aMallorca i portaveu de la campanya antitaurina Mallorca Sense Sang) estan indignants perquè, finalment, els agents de la Conselleria i del Seprona que han inspeccionat la finca on es troben els animals, han certificat que les ovelles estan ateses i que l'amo -un ramader professional- els ha dit que mengen cada dia. Tot això, malgrat que les imatges i vídeos que han publicat a Facebook els grups animalistes mostren un evident estat de desnutrició dels animals. 

Amengual explica que algunes d'aquestes ovelles ja han mort i que les altres estan sobrevivint gràcies als voluntaris que han anat aquests dies a donar-los menjar i aigua. L'activista creu que s'hauria d'haver posat una sanció al propietari dels animals tal com preveu la llei de 1992 que prohibeix «deixar morir de fam» o «no atendre les necessitats dels animals» i que s'haurien d'haver retirat les ovelles al propietari i permès que entitats i particulars que s'hi havien oferit les poguessin adoptar.

Esquerra Unida demanarà que Palma i Mallorca deixin de considerar-se 'amigues dels animals'

El grup de Facebook 'Rescatando juntos' ha denunciat que, «una vegada més» veuen «la passivitat de les institucions i la seva falta de respecte i sensibilitat per el benestar animal».

Esquerra Unida de les Illes Balears demanarà que es reitiri a la capital de Mallorca i a l'illa mateixa el distintiu d'amigues dels animals, en vista del poc compromís de les institucions amb el benestar dels animals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.