Setmanari d'informació local - 138 anys

L'educació moderna i com aquesta s'adapta a les necessitats dels estudiants

11605

L'educació al llarg de la història ha estat un fenomen d'estudi per a molts entesos en la matèria, dels quals el seu objectiu era aconseguir desxifrar com aquesta ha evolucionat i quins han estat els millors mètodes al llarg del temps per adquirir els diferents tipus de coneixements que es pretenien ensenyar. Els canvis al llarg dels segles es fan patents a l'actualitat, donant lloc a noves formes d'ensenyament, majors alternatives a l'hora d'adequar els estudis a l'alumnat i una àmplia varietat d'opcions per poder gaudir del procés d'aprenentatge.

Moltes d'aquestes opcions han anat adquirint presència gràcies a l'arribada d'Internet com a plataforma global en la qual tothom pot tenir accés a milions de dades que estan emmagatzemats a la web, esperant a ser utilitzats pels diferents usuaris. Gràcies als programes online i la ingent quantitat d'informació emmagatzemada a la xarxa de xarxes, aquesta s'ha convertit en un dels principals recursos a tenir en compte avui dia quan es parla d'educació.

Però aquesta varietat també provoca molts interrogants entre aquells que desitgen començar uns nous estudis i es saturen davant la ingent quantitat d'opcions que hi ha. Quina escollir? Quins és la més recomanada per aconseguir uns determinats objectius?

L'educació més tradicional continua vigent

Encara que, com s'ha esmentat, l'educació ha experimentat un gir important en alguns camps de forma recent, els models d'ensenyament que segueixen fonamentats en models convencionals continuen a l'ordre del dia i donen resposta a una enorme demanda en tot tipus d'àrees. És el cas de les universitats, on a cada facultat s'imparteixen les assignatures corresponents als diferents estudis i que serveixen per formar a professionals titulats en un període de temps concret establert.

Un d'aquests universitaris que més rellevància ha adquirit en els darrers temps és el Grau en fisioteràpia, el qual suposa un gran atractiu per a tot tipus d'alumnes que senten inclinació cap a aquesta branca d'estudis. Entre els centres encarregats d'impartir aquests cursos es troba, per exemple, la Universitat Europea de Madrid, que compta amb un dels millors plans d'ensenyament a escala nacional per estudiar el grau en fisioteràpia en una de les facultats més prestigioses.

La universitat se situa així com l'única via per poder exercir determinades professions que requereixen un alt nivell d'especialització i, per descomptat, un títol que acrediti que l'adquisició d'aquests coneixements s'ha dut a terme mitjançant la via més adequada. Però no en tots els casos té per què ser així.

Formació online per maximitzar la comoditat

Encara que l'ensenyament presencial un paper molt important a l'educació d'avui, un nou factor comença a adquirir més força a mesura que passa el temps. Realitzar els estudis que es vulguin de forma online, fent ús d'Internet com a principal eina per adquirir els coneixements i seguir un programa de formació específic ha obert un nou món de possibilitats per a aquelles persones que tenen una pitjor compatibilitat horària i no poden assistir a programes d'educació presencial.

El cas d'Avefor Formació és un exemple d'aquesta nova modalitat d'ensenyament online, sent una acadèmia de guàrdia civil online amb un altíssim índex d'aprovats en els seus resultats finals. En ple 2017 la millor acadèmia d'oposicions per a guàrdia civil no té per què ser presencial, sinó que es pot desenvolupar perfectament amb la seva labor de manera virtual per tots aquells que requereixin un model d'ensenyament que s'ajusti a les seves necessitats específiques a tot moment.

L'ensenyament online permet a l'alumne seguir el seu propi ritme i establir les seves hores d'estudi segons li convingui, podent desenvolupar al mateix temps una activitat laboral que li permeti obtenir un salari mentre estudia per obtenir el títol somiat. Tot un panorama d'alternatives a tenir en compte quan es comencen uns nous estudis en qualsevol camp.

Com a casa, a cap lloc

Si hi ha un tipus de formació que es repeteix, aquesta és l'autodidàctic. Les persones que volen aprendre pel seu compte sempre han existit, proporcionant-se ells mateixos els mitjans necessaris per adquirir els coneixements o el nivell de domini en una matèria específica a través de la pràctica i la dedicació. Aquesta és una pràctica que continua vigent avui dia, especialment a aspectes com l'aprenentatge musical o d'idiomes, dos dels camps on l'aprenentatge autodidacta té més calat.

Davant la pregunta de com aprendre un idioma a casa tot sol, probablement hi ha moltes possibles respostes que proporcionin mètodes i opcions per dur a terme aquesta tasca de la manera més eficient, però Internet destaca per sobre de totes elles. A la xarxa es poden trobar tot tipus de pàgines web creades específicament per a aquelles persones que es pregunten com aprendre idiomes a casa sense perdre el temps i amb resultats des del primer dia perquè, sí, és possible aprendre un idioma tot sol dedicant-li un mínim de temps i dedicació cada dia.

Estudiar a casa de manera autònoma és la solució perfecta per a aquells que tenen una inquietud sobre una matèria en concreta i volen aprendre-la sense necessitat de gastar doblers en acadèmies o d'invertir una quantitat de temps elevada i determinada cada setmana. Gràcies a les facilitats que avui es troben a l'abast de tothom, això és perfectament possible d'aconseguir per a qui s'ho proposi de manera seriosa i segueixi un pla d'estudi més o menys estructurat que li permeti aconseguir les metes fixades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.