Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell aprova la primera cartera que contempla els drets socials dels ciutadans

11743

El ple del Consell ha aprovat aquest dijous, amb els vots a favor de tots els grups polítics, la seva primera cartera de serveis socials, ho complementarà la cartera bàsica del Govern, tal com marca la Llei de 4/2009 de Serveis Socials.

Es tracta del primer Consell Insular de les Balears que posa en funcionament aquesta eina que determina el conjunt de prestacions del sistema públic de serveis socials, incloent-hi totes les prestacions tècniques, econòmiques i tecnològiques, és a dir, és la recopilació sistematitzada i operativa de prestacions que el sistema ofereix a la ciutadania segons les diferents situacions de necessitat social.

A més també defineix els diferents tipus de prestació, la població a la qual va dirigida, l'establiment o l'equip professional que ho ha de gestionar, així com els perfils i les ràtios de personal professional i els estàndards de qualitat, segons informa la institució. La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), Margalida Puigserver, ha indicat que «la posada en funcionament d'aquesta nova eina era una de les prioritats d'aquest equip de govern, ja que és el document que determina el conjunt de prestacions del sistema públic de serveis socials i, per tant, reconeix els drets de la ciutadania de Mallorca en l'àmbit social».

Puigserver també ha destacat que «la cartera de serveis socials del Consell s'ha elaborat de manera participativa i consensuada amb totes les entitats que treballen en benefici del tercer sector de Mallorca, i ha estat aprovada pel Consell Assessor de
l’IMAS». La consellera també ha assenyalat que «aquest document aprovat per unanimitat recull 70 serveis que ofereix l'IMAS als ciutadans de l'illa, un 65% dels quals són garantits».

Puigserver ha finalitzat recordant que la cartera insular t
endrà una vigència de quatre anys i que permetrà desenvolupar els reglaments de cadascuna de les àrees de l'IMAS.

Quatre àrees de feina
La cartera de serveis socials de la institució està dividida en funció dels diferents perfils de persones a les quals dóna servei la institució i que es corresponen amb les quatre àrees de treball en les quals està dividit l'IMAS: persones amb discapacitat, atenció a la dependència, inclusió social, i menors i família. La cartera també conté un apartat dirigit a la població general i un més específic de prestacions econòmiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.