Setmanari d'informació local - 138 anys

Puigdemont reforça el Govern per assegurar el camí a l’1-O

11757

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha remodelat l’executiu amb la vista fixa al referèndum de l’1 d’octubre. El portal digital Vilaweb ha informat que el fins ara president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, serà el nou conseller de la Presidència i portaveu, en substitució de Neus Munté;  el conseller d’Interior, Jordi Jané, és rellevat per Joaquim Forn, portaveu del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) a l’Ajuntament de Barcelona, i l’economista Clara Ponsatí és la nova consellera d’Ensenyament,  en substitució de Meritxell Ruiz, que també deixa el Govern. El secretari del Govern, Joan Vidal, també és rellevat del seu càrrec, que serà ocupat per Víctor Collell.

Així ho ha anunciat el president, acompanyat del vicepresident, Oriol Junqueras, en una conferència de premsa al Palau de la Generalitat. «El Govern de la Generalitat ha d’actuar com a primera de les garanties necessàries. Cal determinació i convicció de tots els consellers sense excepció en la necessitat d’avançar en el referèndum».

Així doncs, els altres consellers, que continuen, són Oriol Junqueras (Vicepresidència i Economia i Hisenda), Raül Romeva (Afers Exteriors i Relacions Institucionals i Transparència), Toni Comín (Salut), Meritxell Borràs (Governació, Administracions Públiques i Habitatge), Santi Vila (Empresa i Coneixement), Josep Rull (Territori i Sostenibilitat), Dolors Bassa (Treball, Afers Socials i Família), Carles Mundó (Justícia), Meritxell Serret (Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació) i Lluís Puig (Cultura).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.