Setmanari d'informació local - 138 anys

GOB: «Negar la situació d’emergència actual és una irresponsabilitat política»

11833

El GOB adverteix que la nova llei turística no es planteja atenent la situació real d'emergència habitacional i ecològica que viuen les Illes. «Negar-ho és una irresponsabilitat política que tendrà greus conseqüències, algunes de les quals ja són més que evidents especialment a Eivissa», han lamentat aquest dilluns des del GOB.

«El Govern, i no Consells i ajuntaments té la responsabilitat d'actuar en conseqüència», han afegit. El GOB alerta que estam vivint una situació «d'excepcionalitat alarmant» pel que fa a la pressió turística que pateixen aquestes illes. Així, han enumerat algunes de les conseqüències com l'especulació desbocada, necessitat induïda de noves infraestructures «com per exemple la nova autopista Llucmajor-Campos o les dessaladores i depuradores finançades amb l'Impost de turisme sostenible», per donar l'abast a la gestió de la pressió humana sempre creixent, pressió extrema sobre els recursos naturals, manca de control sobre la legalitat dels usos desbocats i dels atemptats contra els nostres espais naturals, etc.

És per això que denuncien que la situació turística està «certament desbocada» arreu de les Illes i concretament a Eivissa i Mallorca. El GOB recorda que totes les «alarmes ambientals» estan totalment disparades i la manca de control i sobirania sobre les portes d'entrada de visitants a les nostres illes ens aboca a una situació insostenible a tots els nivells. «Apostar per limitar és l'única opció per evitar mals majors, molts d'ells ja presents i evidents com l'emergència habitacional a Eivissa i Palma, o l'absència de recursos hídrics en quantitat i qualitat». I aquests límits, assenyalen, comencen necessàriament per la limitació de les places turístiques que aquest territori pot oferir.

Amb tot, des del GOB reclamen «mesures contundents», no per continuar permetent créixer, ni que sigui amb condicions amb places turístiques, asseveren, sinó amb mesures que «aturin en sec el creixement i comencin a revertir la situació cap al decreixement, ara concretament, i pel que es discuteix demà, sobre places turístiques en habitatges».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.