Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Menorca denuncia que el Govern tregui convocatòries de feina sense el requisit de coneixement de català

12127

MÉS per Menorca ha denunciat aquest dimarts que el Govern ha tret un total de cinc convocatòries de lliure designació per cobrir llocs de feina en l'àmbit sanitari menorquí sense el requisit de coneixement de la llengua catalana, com preveu la disposició transitòria quarta de la Llei de mesures de capacitació lingüística. En concret, es tracta dels llocs de responsable d'infermeria de l'Equip d'Atenció Primària del Verge del Toro de Maó, responsable d'infermeria de l'Equip d'Atenció Primària del Canal Salat de Ciutadella, supervisor d'Unitat d'Urgències Hospitalàries de l'Hospital Mateu Orfila, supervisor d'Urgències de Cirurgia, Oftalmologia i Urologia de l'Hospital Mateu Orfila i supervisor d'urgències de Pediatria del Mateu Orfila.

La formació ha recordat que el punt segon de l'esmentada disposició transitòria estableix l'exigència del coneixement de la llengua catalana al personal sanitari en els procediments iniciats a partir de l'1 de juny del 2017 i ha reclamat al Govern que esmeni «l’error». «Ni jurídicament, ni políticament és acceptable avui que no s'inclogui el requisit de català en les convocatòries per al personal sanitari», ha advertit el diputat i coordinador de Més per Menorca, Nel
 Martí. «Jurídicament ho deixarem clar quan estàvem en el Govern i políticament forma part dels Acords pel Canvi», ha recordat Martí, abans de defensar que «no podem permetre ni un error en l'àmbit de la normalització lingüística i molt menys quan es tracta de garantir que els pacients puguin ser atesos en la llengua oficial i pròpia de les Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.