Setmanari d'informació local - 138 anys

El rei d’Espanya rep aquest divendres les autoritats de les Balears

12199

El rei espanyol Felipe VI rebrà aquest divendres en audiència al Palau de l'Almudaina les autoritats de les Balears, en el qual serà el primer acte oficial de la corona espanyola a l'illa. Segons l'agenda difosa per la Casa Reial espanyola, aquest divendres 28 a les 11.00 hores el Borbó rebrà a la presidenta del Govern, Francina Armengol; a les 11.30 al president del Parlament, Baltasar Picornell; a les 12.00 hores al batle de Palma, Antoni Noguera i a les 12.30 al president del Consell, Miquel Ensenyat.

Tant Picornell com Noguera s'incorporen per primera vegada a aquestes audiències. Picornell perquè des de febrer reemplaça en el Parlament a Xelo Huertas, i Noguera perquè va assumir la batlia al juny. Noguera ha retirat del seu despatx el retrat del Borbó espanyol i ha posat en el seu lloc el retrat del darrer batle republicà de la ciutat, Emili Darder. No obstant això, sí que manté el bust de Felipe VI en el saló de plens.

A més de l'audiència amb les autoritats de les Balears, és habitual que els reis d'Espanya incloguin en la seva agenda d'activitats a Palma una recepció a la societat civil balear, una cita fixa en l'agenda des que el Rei va ser proclamat el 2014.

També és habitual el despatx amb el president del Govern espanyol en el palau de Marivent. No obstant això, l'any passat, en ple procés de formació de govern després de les eleccions del 26 de juny, fou el Borbó qui es desplaçà fins a Madrid per mantenir el seu despatx amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.