Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern inclou «l’emergència habitacional» a la llei turística

12233

El Govern ha arribat aquest divendres a un principi d'acord amb els grups que li donen suport -PSIB, MÉS i Podem- respecte a llei turística, fet amb el qual «s'ha desbloquejat la situació» i si «en les hores vinents o dies» s'arriba al redactat definitiu del decret que la modificarà, aquest s'aprovarà en el Consell de Govern del pròxim divendres.

Segons ha informat el vicepresident i conseller de Turisme, Biel Barceló, s'ha inclòs, entre altres aspectes, el «concepte d'emergència habitacional» i s'ha establert que «a l'hora de zonificar s'hagi de tenir en compte la hipotètica declaració de la zona» com a tal. Així mateix, ha destacat l'acord a l'illa d'Eivissa en relació a aquesta qüestió. A més, ha explicat que s'ha arribat a un acord en la redacció del decret llei que «recupera la congruència», ja que, segons ha explicat, «quedava un article de la Llei Delgado, que se substituirà per l'article que s'havia plantejat per part del Govern inicialment».

«És molt important no només per la congruència i la seguretat jurídica, sinó perquè es té en compte el fet que de l'activitat turística es pugui aprofitar tothom i pel fet d'universalitzar els guanys» i, d'altra banda, «la llei permetrà atacar adequadament a les situacions d'especulació», ha remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.