Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern destinarà més de 97 milions d'euros a la diversificació econòmica i a la innovació

12335

La Mesa de Diàleg Social va aprovar dilluns 31 de juliol l’Estratègia per a la Diversificació Econòmica a través de la Innovació que ha presentat el Govern. L’estratègia, que s’incorpora al Pacte per la Competitivitat, l’Ocupació de Qualitat i el Progrés Social, inclou com a element central un document vinculat a la concessió de fons europeus (RIS3), al qual s'han incorporat els nous sectors emergents transformadors: ciències i tecnologies marines, bioeconomia (economia circular i biotecnologia) i indústries culturals i creatives (ICCS).
El Govern actual ha impulsat l'actualització del RIS3, que havia estat aprovat inicialment l’any 2013 com una estratègia centrada exclusivament en el sector turístic.
La presidenta Armengol ha recordat que «des del primer moment, la transformació i millora del model econòmic ha estat una prioritat d’aquest Govern, que vol canviar el fons i la forma de fer política».
La cap de l’Executiu de les Illes ha explicat que «la nova estratègia RIS3 vol que el motor econòmic s’alimenti de més combustible del que aporta ara mateix el turisme. Vol que altres sectors se sumin per mantenir el bon impuls de la nostra economia». Ho volem fer «accedint a fons europeus per innovació i establint els sectors prioritaris als quals seran destinats els ajuts. És un document que ja ha aprovat el Consell de Govern i que té el vistiplau de la Comissió Europea».
En concret, segons ha anunciat Armengol, la dotació econòmica que suposarà la nova RIS3 farà possible la inversió de 97 milions d’euros fins al 2020.
El vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha explicat que la modificació de la RIS3 per incloure els nous sectors emergents esmentats permet aprofitar tot el potencial d’inversió, ja que centrar-la exclusivament en el sector turístic «hauria suposat que una part important dels 97 milions prevists no s’haurien pogut executar». D’aquesta manera, arribaran totes les inversions per innovació i serviran per diversificar el model econòmic: «Estam ajudant a crear llocs de treball de qualitat, estam ajudant les empreses de diferents sectors, no només el turístic, que aposten per la innovació i les noves tecnologies».
A la reunió de la Mesa de Diàleg Social, a més de la presidenta Armengol i del vicepresident Barceló, hi han assistit els consellers Iago Negueruela, Catalina Cladera, Pilar Costa i Fanny Tur, així com representants dels consells insulars, de les patronals CAEB i PIMEB, dels sindicats CCOO i UGT, entre d’altres.

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.