Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB: «Animam totes les dones de Campos que facin boicot a la festa anunciada»

12339

Des de l'Àrea de la Dona d'Esquerra Unida de les Illes Balears han comunicat aquest dimarts que denuncien públicament la reducció de la dona a un objecte de consum«Ens sembla indignant que la societat, les autoritats i mitjans de comunicació, no siguin capaços de relacionar el fet: reduir la dona a un objecte de consum està directament relacionat amb el maltractament i la violència de gènere».

S'han expressat així degut al polèmic cartell de la festa 'Redistricte' de Campos: «Que la capacitat expressiva de certs recursos publicitaris amaguen segones lectures vexatòries per a les dones darrere una aparença innocent, com el darrer i polèmic cartell de Campos, no se li hauria d'escapar a ningú. Que aquesta publicitat, per ser 'innocent' i no mostra parts específiques com atributs femenins, permet una certa legitimitat social al recurs propagandístic».

«Tot tipus de persones poden accedir al cartell polèmic de Campos. L'exemple, i segones lectures, que s'envia a joves i nins i que han de tancar ells sols el missatge publicitari de la 'boca menjadora de plàtans' és terriblement violent i condemna la joventut a un cercle viciós de violència, ja que com se suposa que aquests nins han d'entendre a les dones? A les seves mares, germanes, àvies i companyes. Com han de reduir a objecte sexualitzat la identitat femenina sense passar per la violència física i psicològica?», sentencien des d'EUIB.

Des de l'Àrea de la Dona d'EUIB i des de l'Assemblea local de Campos, volen fer palès que les autoritats pertinents no poden deixar que se celebri en un espai públic una festa amb tal reclam publicitari. «Animam totes les dones de Campos que facin boicot a la festa anunciada i vagin a realitzar instàncies a l'Ajuntament de Campos».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.