Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] És mereixedora la platja de Can Pere Antoni d'una bandera blava?

12449

L'organització Mallorca BLUE ha publicat a la seva pàgina de Facebook un vídeo que denuncia l'incompliment de la normativa de tractament d'aigües residuals a la badia de Palma.

És mereixedora la platja de Can Pere Antoni d'una bandera blava si Emaya reconeix que no compleix amb la normativa de tractament d'aigües residuals a la Badia de Palma (Decret 49/2003)? ¿Quan a més la praderia de posidònia dels seus fons ha mort (Atles I.O.E.) per culpa dels seus abocaments?

També denuncien que, tot i tenir el certificat de qualitat mediambiental ISO 1400 (AENOR), la badia de Palma és plena de plàstics i escòries. Tirme reconeix un 2-3 % de plàstics incremats en els residus subministrats i abocaments al mar, el 2-3 % de les 20.000 tones de residus incinerats que s'estima romanen fins i tot en les aigües del port de Palma i sense confinar, són molts plàstics incremats.

A més, es plantegen diverses qüestions que acompanyen el vídeo:

  • Per què no retiren els plàstics de les aigües?
  • Per què la Conselleria de Salut no segueix les indicacions de la llei de qualitat d'aigües de bany (RD 1341/2007) que insta a fer analítiques més completes quan hi ha indicis de contaminació microbiològica o química?
  • No n'hi ha prou indici l'arribada de plàstics cremats i aigua bruta amb escòries a les platges durant setmanes? (hi ha diverses denúncies al Seprona ia la Conselleria)
  • És que en un abocament de fecals només pot haver-hi 2 tipus de bacteris, que és l'únic que la llei obliga a analitzar?

En un abocament de fecals surt a la mar tot el que llancen desenes de milers de persones per els seus desguassos, poden contenir microorganismes patògens, virus, bacteris que produeixen malalties (otitis, conjuntivitis, etc.), productes químics (estrogens que alteren el sexe dels peixos, etc.), metalls pesants...

L'anterior llei de qualitat d'aigües de bany contemplava 19 paràmetres a analitzar per poder trucar a unes aigües de bany: "excel·lents", amb l'actual llei només són obligatoris 2 paràmetres de bacteris, però la mateixa llei indica que l'autoritat competent (Conselleria de Salut) pot ampliar les analítiques si hi ha sospites de contaminació. No seria convenient realitzar-los?, aquesta platja és habitualment usada per molts nens de Palma i turistes, és normal que s'empassin aigua en banyar-se i jugar. Els abocaments crus de fecals a la badia de Palma són habituals, han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.