Setmanari d'informació local - 138 anys

Els residents amb discapacitat tenen dret al descompte en rutes marítimes interinsulars

12561

Els residents amb discapacitat tenen dret a un descompte en el cost del bitllet del seu vehicle en les rutes marítimes interinsulars des de la publicació en el BOIB el 5 d'agost de les mesures d'ajudes a la promoció de l'accessibilitat previstes en la Llei d'Accessibilitat Universal, aprovada per unanimitat pel Parlament. Segons ha informat el Govern d'aquest dimarts, la posada en marxa del descompte per als residents amb discapacitat «està condicionat al desenvolupament reglamentari per incloure-ho en la normativa que regula les bonificacions marítimes».

D'altra banda, l'article 45 d'aquesta llei estableix que les administracions públiques han de destinar en cada exercici partides finalistes per a actuacions de promoció de l'accessibilitat i de supressió de barreres existents, a més d'introduir millores d'ajudes raonables en matèria d'accessibilitat universal.

En aquest sentit, el Govern ha indicat que «són les conselleries del Govern les que han de determinar l'assignació i la gestió dels recursos per promoure l'accessibilitat». A més, «estan obligades per la llei a especificar en la seva memòria anual les actuacions concretes destinades a aquest concepte», han remarcat. El text legislatiu impulsat per la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat introdueix diverses novetats en relació a les garanties als espais públics i l'accessibilitat dels edificis de més de 12 habitatges de més de 200 metres quadrats, entre altres mesures.

Des del Govern han remarcat que la legislació reserva un set per cent dels habitatges de promoció pública i l'habitatge protegit (VPO) per a persones amb discapacitat a més de l'accessibilitat, per llei, en els mitjans de transport, edificis i espais on s'ofereix el servei, així com als sistemes d'informació i comunicació. En referència a les mesures que proposa la llei, també garanteix l'accessibilitat a productes ja sigui, per exemple, mitjançant l'etiquetatge comprensible dirigit a persones cegues o amb discapacitats cognitives.

El Govern ha afegit que aquesta legislació, de cara als serveis d'atenció i informació al públic, garanteix que «tothom pugui accedir als serveis públics», per exemple, mitjançant textos en braille o lletra ampliada. A més, ha conclòs que el text ofereix formació perquè el personal dels serveis «atengui de manera adequada a les persones amb discapacitat i pugui oferir atenció personalitzada quan calgui».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.