Setmanari d'informació local - 139 anys

40.700 euros de sanció per subministrar aigua sense autorització

12589

La Direcció General de Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha sancionat amb 40.727,26 euros un particular de Santanyí per subministrar aigua sense autorització. L’expedient sancionador es va iniciar el 2016 arran de la denúncia d’un particular que varen confirmar en una inspecció els agents de medi ambient.

Els fets que s’imputen a la persona sancionada constitueixen una infracció administrativa en matèria de domini públic hidràulic qualificada com a menys greu, amb multes que poden oscil·lar entre 10.000 i 50.000 euros, atès que ha quedat demostrat s’utilitzava un sondeig autoritzat per a reguiu per subministrar aigua a la població des Llombards sense l’autorització administrativa corresponent, amb total coneixement de la persona expedientada, que, com ha manifestat, va cedir l’explotació del pou a un tercer, que ha continuat explotant el sondeig per a un ús no autoritzat, sense que consti cap dret de cessió a la Direcció General de Recursos Hídrics.

A més, aquest subministrament a la població no disposava dels controls sanitaris que corresponen de la Conselleria de Salut i Consum, amb l’agreujant que aquesta situació fa més de vint anys que es produeix, segons les manifestacions de la persona expedientada, la qual, a més, ha obtingut un benefici econòmic tant durant el temps en què va explotar la concessió en nom propi com en el temps que la va explotar una tercera persona.

Atès que la persona expedientada ha actuat amb intencionalitat i reiteració en la comissió de la infracció que se li imputa, s’ha quantificat la sanció en 40.727,26 euros, d’acord amb la normativa en matèria d’aigua.

D’altra banda, s’ha de restituir el domini públic hidràulic, atès que la finalitat última del procediment sancionador és protegir-lo, i si es vol continuar subministrant aigua a la població des Llombards s’ha de legalitzar l’ús de l’aigua del sondeig. En cas que no es faci, una nova extracció d’aigua seria sancionable de nou i la Direcció General de Recursos Hídrics podria iniciar novament accions sancionadores contra la persona responsable.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.