Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

La Delegació del Govern espanyol carrega contra Arran pels actes contra el «turisme massiu»

12647

La Delegació del Govern espanyol a les Balears ha obert un expedient sancionador al responsable de l'acció que dugué a terme el grup juvenil Arran a un restaurant del Moll Vell de Palma amb l'objectiu de denunciar el «turisme massiu». Així ho han informat des de la Delegació espanyola després d'assenyalar que la sanció podria suposar uns 1.200€ de multa.

La Policia espanyola investigà l'acció d'Arran del passat 22 de juliol i identificà a la persona a qui recau la multa com a responsble dels fets en que hi participaren més de 40 joves que «duien pancartes reivinicatives en contra del turisme i dues bengales». Des de la Delegació d'Espanya, se li considera organitzador o promotor de l'acció conformement a l'article de la constitució espanyola que es disposa en l'article 30.3) de la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana.

Així, s'ha condemnat aquest jove «d'infracció greu» per l'ús de productes pirotècnics amb una sanció de 900€ a part d'una segona sanció «d'infracció lleu» per manifestar-se «sense requisits legals» amb una multa de 300€.

La delegada del Govern espanyol, Maria Salom, ha tornat a defensar aquest dijous al sector turístic com «la principal activitat econòmica, la que està generant més llocs de treball a les Illes». «Una sèrie de persones irresponsables no poden fer malbé la nostra imatge i incomodar als turistes», ha dit per després afegir: «Des del Govern espanyol i aquesta Delegació serem contundents contra les persones que incomoden als nostres turistes, munten aquests 'xous' i atempten contra la nostra principal activitat econòmica, tant a les Balears com en la resta d'Espanya».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.