Setmanari d'informació local - 138 anys

La reforma del Torrent dels Jueus «millorarà la qualitat de vida dels residents»

12651

Els Ajuntaments de Palma i de Llucmajor han acordat que es destinin dos milions d'euros del Pla Anual d'Impuls del Turisme Sostenible a la millora de la connectivitat ecològica i urbana del Torrent dels jueus, que constitueix la frontera entre els dos termes municipals. Segons han indicat des de l'Ajuntament, la reforma del torrent millorarà el paisatge urbà de s'Arenal i la qualitat de vida dels residents. Per millorar la connectivitat ecològica es perforarà un terç de la solera de formigó del torrent per plantar espècies pròpies de torrent, com a joncs i canyes.

A més, la millora urbana es durà a terme facilitant la connexió entre la platja i el bosc a través dels espais lliures públics, prioritzant el tràfic per als vianants i donant accessibilitat en aquells punts on es trenca la continuïtat. També es restringirà el tràfic rodat als carrers laterals al torrent. El batle de Llucmajor, Bernadí Vives, ha destacat que «la millor manera de fer pressió i d'aconseguir l'atractiu d'aquesta zona és fer-ho de manera conjunta». «És un projecte encoratjador que pot canviar la fisonomia de la zona de manera important, també pensant en els residents», ha dit.

Per la seva banda, el batle de Palma, Antoni Noguera, ha defensat que «ningú entendria que una zona turística com és la nostra no tengui suport per a aquest projecte» i també ha apuntat que es tracta «d'una mostra de col·laboració amb vocació de continuïtat i de futur». L'àmbit del projecte ocupa un tram d'uns 400 metres longitudinals i un ample d'uns 30 metres i comprèn el llit del torrent i els seus marges, així com la intersecció amb els carrers transversals que ho creuen i també la connexió amb el passeig marítim i la platja.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.