Setmanari d'informació local - 138 anys

La UOB reclama al Govern «habitatge social» per als docents

12683

La Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, reclama al Govern que faciliti habitatge social als docents destinats a municipis on és impossible llogar a preus raonables, recuperant la figura de les 'cases dels mestres' de la República.

«El finançament d'aquest habitatge hauria d'anar a càrrec del Ministerio de la Vivienda, atès que les ajudes de l'Estat espanyol enguany només pugen a tres milions i són exclusivament per a lloguers de fins a 600 euros, una quantitat que no respon a la realitat del mercat de les Balears, i els 3.350.000 euros aportats per la Conselleria de Territori tampoc basten per solucionar el problema, especialment greu a Eivissa i Formentera», expliquen des del sindicat.

A més, la UOB apunta que el pressupost de la Conselleria de Territori, com a conseqüència de l'espoli fiscal i el model de finançament, «no és ni una dècima part del que s'inverteix per habitant a Andalusia, Extremadura o Madrid. Assenyalen que a Palma, per exemple, la ciutat més espoliada de l'Estat en paraules del batle Antoni Noguera, només hi ha un 1 % d'habitatge protegit davant el 3,4 % de Badajoz o el 3,7 % de Sevilla».

Des de la UOB insten, una vegada més, el Govern a «no caure en el fatalisme i la resignació i a plantar cara a Madrid amb valentia, si no vol forçar els docents a dilapidar el sou amb lloguers desproporcionats, viure en condicions inacceptables o fins i tot renunciar a la plaça assignada perquè resulta econòmicament inassumible».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.