Setmanari d'informació local - 138 anys

El refugi de Can Boi s'anunciava com a lloguer turístic a Airbnb

12805

El Departament de Medi ambient del Consell ha iniciat l'obertura d'un expedient a la concessionària del refugi de Can Boi per possible incompliment de les obligacions derivades del contracte, després de tenir constància que l'establiment es va anunciar en pàgines de lloguer turístic com Airbnb.

Segons informa la institució, la concessionària hauria incomplit les condicions de prestació del servei pel que fa a la promoció de l'ús dels refugis, ja que no va sol·licitar l'aprovació en el Consell per dur-ho a terme, «no es va incloure la imatge corporativa de la CIM i no es fa referència a la xarxa de refugis de la institució».

A més, els preus es perceben com determinats pel contracte, ja que, per exemple, el preu anunciat a la pàgina d'Airbnb inclou estada indivisible i desdejuni, quan són serveis independents i, per tant, «el client té dret a triar què vol i què no». Així mateix, la concessionària només pot aplicar els preus i serveis que estan en l'ordenança de preus, de manera que «les úniques tarifes especials que es poden fixar són les que s'especifiquen per a les persones federades, si bé, sota cap circumstància el distribuïdor pot aplicar els descomptes que anuncia a Airbnb vinculats a l'hora de l'estada».

Així, el director insular del Medi ambient, Josep Manchado, s'ha posat en contacte aquest dimecres mateix amb la concessionària per informar sobre aquestes irregularitats i el distribuïdor ha retirat immediatament l'anunci.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.