Setmanari d'informació local - 138 anys

Suspès el rescat del túnel de Sóller

12873

El jutjat de contenciós nombre 3 ha suspès l'acte administratiu del Consell de Mallorca de rescat del Túnel de Sóller en resposta a una demanda de mesures cautelaríssimes presentada per la concessionària. A partir d'ara el Consell té tres dies per enviar l'expedient administratiu al jutjat i dos dies per contestar la demanda de cautelaríssimes. Després, se celebrarà una vista en el jutjat per decidir si es manté la suspensió, segons ha explicat la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, en declaracions als mitjans.

El jutjat ha comunicat aquest matí 18 d’agost al Consell l'acte de suspensió, tramitada 'inaudita part' sense que el Consell hagi tingut encara l'oportunitat de contestar a la demanda de cautelars. De fet, el Consell no sabia que la concessionària havia plantejat aquesta petició.

D'aquesta manera, l'acte suspèn provisionalment l'efectivitat del rescat, xifrat per la institució insular en 17,4 milions d'euros. Garrido ha recalcat que «aquestes mesures s'han pres únicament amb la demanda presentada per la concessionària en el jutjat, sense haver vist l'expedient administratiu i sense haver escoltat el Consell».

La consellera ha recordat que la jurisprudència del Tribunal Suprem estableix que si els efectes de l'acte administratiu són avaluables econòmicament no es poden suspendre; per això, Garrido creu que s'ha de continuar amb les previsions que havia fet el Consell ja que els efectes del rescat «únicament són avaluables econòmicament».

Cal recordar que la previsió del Consell és aixecar les barreres l'1 de setembre i que el túnel passi a ser gratuït per a tots els usuaris a partir d'aquesta data. Garrido no ha precisat quan es podria celebrar la vista judicial però confia que sigui en breu, donat el caràcter urgent de les mesures cautelaríssimes. «Confiem que ens convoqui al més aviat possible», ha dit.

L'avaluació econòmica dels perjudicis que causa el rescat a la concessionària és de 17,4 milions d'euros, el plantejament que el Consell defensarà davant el tribunal enfront de la pretensió de l'empresa concessionària, que reclamava més de 30 milions. Garrido ha recordat que el Consell es troba en disposició de fer efectiu el pagament de 17,4 milions «de manera immediata».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.