Setmanari d'informació local - 138 anys

Estudiants de català d'11 països diferents amplien el seu coneixement a Mallorca

13289

L'Institut Ramon Llull (IRL) organitza per primera vegada i conjuntament amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) una Estada lingüística d'estiu a Palma, des d'aquest diumenge 3 al 15 de setembre. Segons ha explicat la Direcció general de Política Lingüística, es tracta d'un programa destinat a persones que vulguin millorar els seus coneixements de llengua i cultura catalanes i conèixer la ciutat de Palma i l'illa de Mallorca.

L'Estada lingüística a les Illes compta amb 20 estudiants procedents de 17 universitats d'11 països diferents, que pertanyen a la Xarxa Universitària de l'IRL d'estudis catalans en l'exterior. Els estudiants procedeixen d'Alemanya, República Txeca, la Federació russa, Sèrbia, Israel, Hongria, Itàlia, Mèxic, Polònia, Regne Unit i França, i participaran tant en cursos de llengua com en activitats d'oci vinculades al turisme cultural de l'illa. L'acte inaugural ha estat aquest dilluns matí a l'edifici Sa Riera de la UIB, a càrrec de la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, el rector de la UIB, Llorenç Huguet, i el cap de l'àrea de Llengua i Universitats de l'Institut Ramon Llull, Josep Anton Fernández. A l'acte de benvinguda també ha assistit la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà.

La consellera Fanny Tur ha recordat que aquesta primera Estada «recull l'esperit del Campus Universitari de la Llengua Catalana que es va celebrar a Artà», a partir del 2009 i organitzat conjuntament entre l'Institut Ramon Llull i el Govern d'Andorra. El programa consisteix en 30 hores de classes de català i 15 hores de formació en aspectes culturals, tant des del vessant sociolingüístic com de l'artística, literària o històrica, entre altres. Més enllà de les hores lectives, també s'organitzen diverses activitats lúdiques a la tarda i els caps de setmana.

Algunes d'aquestes activitats són una visita a la Serra de Tramuntana, un taller de cuina mallorquina i diverses conferències que tracten la història, el mitjà natural, la música o la literatura de Mallorca. A més, l'Institut organitza diversos programes per a estudiants, com el Campus Universitari de la Llengua Catalana, coorganitzada amb el Govern d'Andorra, i l'Estada lingüística a València, coorganitzada amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.