Setmanari d'informació local - 138 anys

Prop de 200 persones abandonen EUIB «pel segrest de la democràcia interna»

13399

Unes 200 persones entre militants i càrrecs públics, aproximadament el 80 per cent de l'organització segons informen, abandonen Esquerra Unida de les Illes Balears.

Entre aquestes 200 persones es troben nombrosos dirigents històrics i fundadors d'Esquerra Unida com Paco Caro, Mariano Izquierdo, Germán Terrón, Manuel Rodríguez Mota, María Montes de Oca, així com regidors i tinents de batle, coordinadors d'assemblees locals i candidats a les batlies als seus municipis com Aina Comas, Susana Sina, Pedro Lechado, Javier Vila, Heike Deda, Juan Recio, Alex Oliver, Cati Ramis, Miquel Monroig, Guillermo Lillo, Salvador García, también militantes de referencia como Xus Nel García, Felicidad González, Pedro Hernández, Agustín Aguirrebengoa, Antonio Rodrigo, Antonio Jesús Moragues, Marisa Bonache, Francisco Manuel González M., Rodolfo Scaltritti, Josefina Fernández de Vigo, Guillem Riera, Anne Mokharane, Annette Perrotte, Paqui Molina, David P. Alcázar, Sileye Sy Ndiaye, David Llobera, Eric Bürger o Antonio Hernández Porcell i els anteriors responsables orgànics d'EUIB Antonio Picazo, María Antigua Jiménez i els excoordinadors Maribel Alcázar (Palma), Nacho Martín (Mallorca) i Manel Carmona (Illes Balears).

La majoria d'Esquerra Unida, com varen avançar el passat 22 de juliol després d'una massiva assemblea, han anunciat aquest divendres que abandonen l'organització. Consideren que la direcció que coordina Juanjo Martínez ha «segrestat la democràcia interna, impossibilitant el desenvolupament de primàries, impedint el debat, reprimint la pluralitat, perseguint la diferència i duent a terme una croada contra càrrecs públics i dirigents de l'organització que sostenien tesis de convergència sociopolítiques». Així, estimen que s'ha danyat de forma irreversible la convivència interna i que s'ha duit EUIB a una situació no només de marginalitat, sinó d'allunyament d'allò que històricament han estat els seus valors i identitat.

Segons expliquen en un comunicat, la direcció «ha impedit la participació i ha vulnerat drets fonamentals com el d'adscripció a una força política perquè han bloquejat sol·licituds d'altes d'afiliació i han privat dels drets dels afiliats a unes cent persones».

Així mateix, «en un segrest absolut de la democràcia interna, ha pretès callar les crítiques amb l'obertura indiscriminada d'expedients a regidors i anteriors responsables polítics de l'organització fins al punt d'usar la desqualificació pública cap als màxims responsables de l'etapa anterior, Manel Carmona i María Antigua Jiménez». Aquests, després de donar a Juanjo Martínez la possibilitat de retractar-se i aquest haver-se negat, li han interposat una querella per atac al seu honor i dignitat.

Les persones que abandonen EUIB expliquen que han reafirmat les seves conviccions de seguir en la lluita i compromís polític des dels valors i diverses tradicions ideològiques de l'esquerra de les quals provenen. En aquest sentit, han anunciat que determinaran el format des del que volen continuar fent feina des de l'esquerra alternativa i ecologista insular juntament a unes altres organitzacions socials i polítiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.