Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS durà el requisit de català a la reunió de seguiment del Pacte

13467
MÉS per Mallorca planteja que el requisit de català sigui objecte de la reunió de seguiment dels Acords pel Canvi. | MÉS per Mallorca

MÉS per Mallorca planteja que el requisit de català sigui objecte de la reunió de seguiment dels Acords pel Canvi que previsiblement es celebrarà dimecres de la setmana vinent, per tal que en aquest marc es trobi una solució definitiva a aquesta qüestió.

Segons Bel Busquets, coportaveu de la formació, «el PSOE ha de ser conscient que les actuals pretensions de l'IB-Salut suposen un incompliment dels Acords pel Canvi, de forma que la qüestió s’ha de tractar en l’àmbit dels partits, i no només al si del Govern. MÉS per Menorca, Gent per Formentera i Podem també han d'opinar sobre aquest trencament dels acords que tenim sobre la taula».

Busquets s'ha mostrat preocupada perquè «ja duim dues setmanes i seguim sense cap solució acceptable. No pot passar de la setmana que ve». Així mateix, des de MÉS per Mallorca emplaça a la presidenta Armengol a implicar-se en la solució: «Francina Armengol no es pot seguir posant de perfil davant el problema, ni com a presidenta ni com a secretària general del PSOE a les Illes Balears. Durant els 4 anys del Govern Bauzá la gent es va manifestar a favor de la normalitat lingüística; ara hem de respondre a aquesta demanda, i no posar-nos de perfil», ha afegit Busquets.

Normalitat lingüística

Precisament aquesta normalitat lingüística és, segons MÉS per Mallorca, el que figura als Acords pel Canvi i del que s'han volgut separar els responsables de l'IB-Salut, del PSOE. «Si l'Estatut diu que qualsevol persona ha de poder parlar en qualsevol de les dues llengües oficials, hem de garantir que tots els treballadors públics sàpiguen les dues llengües oficials. Fora d'això just hi ha pressions dels lobbies conservadors, i a nosaltres no ens hi trobaran», ha conclòs la portaveu ecosobiranista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.