Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB veu necessari comptar amb un decret de protecció de la posidònia

13551
@Oceana_Agnes

El GOB ha destacat aquest dimecres la necessitat de comptar amb un decret de protecció de la posidònia a les Balears amb l'objectiu d'aclarir en quines zones es pot fondejar o establir sancions per als infractors.

En un comunicat, l'entitat ecologista ha considerat que aquest decret està en tràmit des de fa massa temps i, quan s'aprovi, «facilitarà que es pugui comptar amb dotació financera suficient per disposar dels mitjans necessaris». «Si el Govern té un compromís real amb la protecció de la posidònia, ho ha de demostrar amb normes i pressupost», ha incidit.

D'altra banda, ha destacat que la cartografia de les praderies de posidònia és «inexacta i incompleta», especialment a Mallorca on falta cartografiar una part important del litoral. Aquesta mancança, diuen, no facilita l'ancoratge responsable per part dels navegants, i limita la utilitat d'eines cartogràfiques online d'ajuda al fondeig fora de la posidònia.

Una altra de les deficiències que consideren que hi ha és que el personal directament implicat pertanyi a una empresa privada i no tengui la consideració d'agents de l'autoritat. D'aquesta manera, poden informar, però no tenen capacitat per iniciar un procediment d'infracció si fos necessari.

El GOB ha recordat que al juliol i a l'agost el servei de vigilància per evitar el fondeig sobre posidònia ha realitzat més de 5.700 actuacions, una xifra que considera un avanç respecte a la situació d'altres anys però que, segons la seva opinió, mostra la magnitud del problema. A més, el servei només ha actuat en determinats espais marins entre els que gaudeixen de la protecció de Lloc d'Interès Comunitari (LIC), i queden sense vigilància altres importants zones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.