Setmanari d'informació local - 138 anys

[ENTREVISTA] Baltasar Picornell defensa la importància d'apropar el Parlament a la societat civil

El president del Parlament, Baltasar Picornell, defensa la compatibilitat entre la seva tasca com a activista i la seva feina al Parlament

13599

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha visitat aquest divendres els estudis d'Ona Mediterrània durant el programa La Vila del Pingüí. 'Balti' assegura que durant aquests set mesos al Parlament s'ha intentat apropar la institució als moviments socials i a la ciutadania, en general. Aquests mesos el president de la càmera ha visitat les diferents Illes per conèixer la seva realitat i s'ha reunit amb un gran nombre d'entitats i associacions de la societat civil.

Picornell explica que, per a ell, els ideals es duen dedins i que, per tant, pot complementar l'activisme amb la tasca com a President del Parlament. «Quan surt del Parlament som en Balti i quan som a dins, tenc en compte que la meva feina és representar la ciutadania de les Balears», assenyala.

Preguntat sobre els actes institucionals, el president de la càmera ha reconegut que «absorbeixen», de la mateixa manera que «absorbeixen» la resta de tasques institucionals. Considera que és important assistir en aquest tipus d'actes però «no hem d'oblidar que dins el mateix Parlament també hi ha molta feina per fer».

Respecte al benestar animal, Balti considera que, tot i que s'ha avançat en segons quins temes com amb l'aprovació de la Llei de Benestar animal, no és suficient. Igualment, ha confessat que no ha quedat satisfet amb el Correbou d'enguany a Fornalutx. Sobre la Llei coneguda com la de 'toros a la balear' Picornell ha valorat «positivament» la tasca que han duit a terme els grups parlamentaris i, considera que, després que el Tribunal Constitucional hagués tombat la prohibició dels toros, el fet de regular-ho «ha estat el millor que es podia fer».

Podeu escoltar l'entrevista completa aquí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.