Setmanari d'informació local - 138 anys

Barceló, sobre l'1-0: «Les lleis es poden modificar»

13965

El vicepresident del Govern i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha mostrat la seva preocupació pel que fa al conflicte polític entre Catalunya i l'estat espanyol. Per això, ha explicat que «les lleis es poden modificar» per permetre a la comunitat autònoma que realitzi la votació.

«Crec que hi ha hagut un xoc de trens que s'hauria d'haver evitat. El Govern no ha actuat correctament. Impedint votar l'1 d'octubre no s'arregla el problema. L'anhel democràtic no l’aturaran així», ha manifestat Barceló en una entrevista realitzada a Onda Cero. En aquest sentit, el vicepresident ha assegurat que «en algun moment haurà de recuperar-se el sentit comú» i ha lamentat que l'Estat no hagi ofert abans un pacte fiscal o econòmic «que podria ser una solució».

Referèndum 2030 a les Balears

Respecte a un possible referèndum a les Balears en 2030, Barceló ha comentat que «a curt termini hi ha coses més difícils per aconseguir», com és el cas d'un nou Règim Especial de les Balears o un nou model del sistema de finançament autonòmic. Pel que fa al turisme, el conseller ha assenyalat que el de borratxera «existeix però està molt localitzat en dos carrers» i ha assegurat que a les Illes es vol «un turisme que doni valor afegit, equilibrat i sostenible». «A l'estiu hem arribat a un límit, no podem seguir creixent a l'estiu però sí volem allargar la temporada», ha afegit. Així mateix, el vicepresident ha explicat que «de cap manera» es pot tolerar cap tipus d'agressió o protestes que passin determinats límits en contra del turisme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.