Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern assegura que l'any que ve tendrà documentats els perfils professionals dels joves

14245

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través del director de l'Institut Balear de la Joventut (IBJove), Joan Ferrà, s'ha compromès a tenir acabat a finals del 2018 el document de perfils professionals de la joventut de les Balears, un instrument que permetrà definir el perfil formatiu i laboral d'aquests treballadors, així com les funciones que desenvolupen.

L'objectiu final d'aquesta iniciativa és establir un marc comú de la professió que serveixi a les diferents institucions per organitzar els seus recursos a favor d'una millor atenció a les necessitats i interessos dels més de 200.000 joves que viuen a les Illes, segons ha explicat el Govern aquest divendres. Ferrà ha fet aquest anunci durant la inauguració de les segones jornades de professionals de la joventut que s'ha organitzat aquest dijous i divendres a l'Alberg de la Vinyeta de Ciutadella la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció general d'Esports i Joventut, concretament IBJove, a Ciutadella (Menorca), en col·laboració amb l'Associació de Professionals de la Joventut de les Illes (Aprojib) i el Consell Insular de Menorca.

L'acte ha comptat també amb la presència del conseller menorquí d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company, els directors insulars de joventut de Mallorca, Àlex Segura, de Menorca, Pilar Carrasco, i d'Eivissa, Fernando Gómez, i de la regidora de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Ciutadella, Nati Benejam, a més del president d'Aprojib, Miquel Àngel Marroig.

Mapa de professionals de la joventut

Així mateix, durant la trobada, la responsable de l'Observatori de la Joventut de les Balears, Assumpta Mas, ha donat a conèixer els resultats de l'enquesta que ha realitzat aquest organisme per conèixer el mapa de professionals de la joventut en els municipis de Les Balears.

En aquesta línia, durant els últims set anys el nombre de tècnics de joventut i d'informadores juvenils ha disminuït a pràcticament la meitat (de 45 a 25 els primers, i de 46 a 25 els segons), mentre que s'ha mantengut el de directores i/o monitors de temps lliure (de 22 a 21) i ha augmentat el de dinamitzadors juvenils (de 24 a 35). Mas ha explicat que «mentre s'ha incrementat la contractació de persones que treballen directament amb els joves, ha baixat la de professionals dedicats a elaborar polítiques de joventut».

D'altra banda, l'estudi estableix que la totalitat dels 43 ajuntaments (34 de Mallorca, quatre de Menorca, quatre d'Eivissa i un de Formentera) que han contestat l'enquesta tenen regidoria de Joventut, si bé la gran majoria, el 76 por cent, la tenen compartida amb altres matèries. Finalment, l'expert en joventut i impulsor del blog 'Treballar amb joves', Juan Francisco Berenguer, ha ofert una xerrada en la qual ha parlat dels beneficis del treball en xarxa entre els professionals de la joventut.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.