Setmanari d'informació local - 138 anys

Soler (ASM): «Ens han romput la paradeta, ens han insultat i escopit»

14263
Cristofol Soler, expresident del Govern, ha protegit la paradeta. | ASM

Violència durant l'inici de la marxa per la unitat d'Espanya celebrada aquest dissabte a Palma. Un grup d'exaltats ha destrossat la paradeta de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) situada a la Porta Pintada, al carrer de Sant Miquel.

Cristòfol Soler, president de l'ASM, ens ha explicat l'ocorregut. «A les 11.00, com tots els dissabtes des de fa un any, hem instal·lat la paradeta per donar a conèixer l'entitat. Hem fet alguns socis i explicat el nostre projecte. Tot anava bé fins que ha començat la manifestació».

Llavors, segons ha explicat l'expresident del Govern, un grup de persones els ha començat a increpar. «Han començat a rompre camisetes, insultar-nos, escopir-nos; ens deien 'venuts' i coses semblants».«Ens han destrossat la paradeta. Fins i tot ens han robat una bandera mallorquina!», ha afirmat.

Soler ha destacat la tensió viscuda fins que la Policia Nacional espanyola ha fet un cordó per protegir-los. «Han arribat a increpar la policia per defensar-nos. Ens deien 'cridau als Mossos'». Els membres de l'entitat han començat a presentar les denúncies pertinents.

En aquest sentit, Miquel Ensenyat, president del Consell de Mallorca ha mostrat el seu rebuig de l'agressió a través del seu Facebook. «Un grup de violents ha destrossat avui matí la paradeta de l'ASM a Palma. En democràcia la violència no hi té cabuda», ha assegurat.

'Viva Espanya!'

La manifestació ha sortit a les 12.00 hores de la Plaça d'Espanya amb el lema 'Som balears, no Països Catalans'. Els assistents han corejat lemes com 'España unida jamás será vencida', 'España no se vende!' o 'Viva la policía i viva la Guardia Civil'. La concentració, a la qual hi han assistit centenars de persones, ha finalitzat en el Consolat de Mar, on s'ha llegit un manifest.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.