Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol: «Deman a Puigdemont que no declari la independència, basada en un referèndum il·legal»

14333

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha demanat «formalment» aquest dimarts al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que no declari unilateralment la independència en estar «fora de la legalitat i basada en un referèndum que no es pot agafar com a excusa».

Així mateix, Armengol també ha sol·licitat al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que no apliqui els articles 155 i 116 de la Constitució ja que un conflicte polític «no es pot arreglar només amb la justícia i la policia».

«Hem dit en moltes ocasions que hi ha un conflicte territorial i les dues parts han estat incapaços d'establir el nivell de diàleg necessari per arribar a acords en benefici per als ciutadans», ha lamentat Armengol.

Així mateix, la presidenta ha recriminat que encara que no li agrada la proposta d'independència, «no hi ha una proposta política als catalans».

En aquest sentit, ha manifestat que en lloc de «declaracions incendiàries», el PP hauria de ser capaç d'oferir una reforma de la Constitució, més democràcia i millor finançament, entre altres mesures. «També deman a Rajoy que no arregli el problema de #Catalunya des de la violència i la incapacitat de diàleg».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.