Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 135 anys

«És inacceptable que es respongui amb l'article 155 a l'oferta catalana de diàleg»

La formació ecosobiranista rebutja una reforma constitucional basada en l'aplicació del 155 i pactada entre PP-PSOE-C's i demana una resposta contundent de les institucions balears a l'atac a l'autogovern

14391

MÉS per Mallorca ha considerat un «error» i una «irresponsabilitat» la decisió de Mariano Rajoy d'iniciar el procediment previst a l'article 155 de la Constitució espanyola contra l'autonomia catalana, «encara que, ja s'hagués anat aplicant dissimuladament i tan injustificadament com ara».

«Impugnaran que el president Puigdemont assumís la voluntat democràtica dels catalans expressada l'1-O?» s'ha demanat la coportaveu Bel Busquets, recordant que aquest dimarts no es va votar cap declaració al Parlament català. Els ecosobiranistes han recordat que aquest passat dimarts el president Puigdemont «va estendre una mà al diàleg, que ara just es pot entendre rebutjada amb l'inici del 155». Per això MÉS per Mallorca segueix demanant la mediació internacional «com única possibilitat de donar resposta dialogada i democràtica a aquest conflicte polític».

La formació mallorquinista ha assegurat que la proposta de reforma constitucional «insinuada» aquest dimecres per Pedro Sánchez «no és acceptable, en tant que es basa en l'inici de l'aplicació del 155 i ve predefinida pels límits establerts pel PP, PSOE i Ciudadanos». «Eventuals canvis constitucionals de la mà de la suspensió de l'autonomia de Catalunya no auguren res de bo per a territoris com les Balears, que cada dia veiem trepitjats els drets dels nostres ciutadans» ha declarat el coportaveu David Abril.

Per això, «entenent que l'inici d'aquesta aplicació de l'article 155 és un cop d'estat contra el sistema autonòmic», els ecosobiranistes exigeixen una resposta «contundent» de les institucions d'autogovern de les Illes Balears.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris