Setmanari d'informació local - 138 anys

El 'Festival Save Posidònia' apadrina 90.000 metres quadrats de posidònia

14441

El 'Festival Save Posidònia', que se celebra aquest cap de setmana a Formentera amb l'objectiu de salvar i protegir la Posidònia Oceànica, ha aconseguit apadrinar més de 90.000 metres quadrats d'aquesta planta marina.

Així, aquesta cita constitueix el punt culminant de la iniciativa 'Save Posidònia Project', un projecte que té com a meta promocionar el turisme sostenible, conscienciar sobre la importància de l'acció de la Posidònia i recaptar fons que aniran destinats a la conservació d'aquesta planta marina, segons ha explicat l'organització aquest divendres en un comunicat.

Es tracta d'un projecte «pioner» a la mar Mediterrània occidental que ha impulsat el Consell Insular de l’illa per promocionar «el turisme sostenible i llançar un pla d'acció per recaptar fons que aniran destinats a la conservació d'aquesta planta marina». Així mateix, s'estan duent a terme nombroses activitats culturals, esportives i de medi ambient, dirigides tant a professionals, com al públic en general.

D'aquesta manera, la programació del festival compta amb iniciatives relacionades amb la pràctica de la disciplina del ioga, actuacions musicals, exposicions fotogràfiques, cinema a l'aire lliure, tallers, entre unes altres. El festival també compta amb el 'Posidònia Forum', ponències i dues taules rodones, sobre turisme i medi ambient i sostenibilitat, amb exposició de projectes i xerrades de caràcter mediambiental i científic, vinculats a la implantació de models sostenibles dirigits a les comunitats mediterrànies en general.

El membre de l'organització WWF, Óscar Esparza, ha afirmat que «la protecció marina a Espanya té com a objectiu preservar i gestionar adequadament almenys un 10 per cent de la seva superfície l'any 2020».

Finalment, el representant de National Geographic, Manu San Félix, ha assenyalat que «els qui anem sota l'aigua amb una càmera tenim la missió d'enamorar gran part d'una societat que està cega amb el que alberga el fons marí».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.