Setmanari d'informació local - 138 anys

Ricard Ustrell: «Jordi Évole és una bèstia de la comunicació»

14445

Riacard Ustrell, periodista i presentador de ‘El suplement’ de Catalunya Ràdio i l’espai ‘Preguntes freqüents’ a TV3 i autor del llibre ‘Sense tu’, ha conversat aquest divendres amb Joan Farrés al matinal d’Ona Mediterrània, La Vila del Pingüí. Durant l’entrevista, Ustrell ha parlat i opinat sobre la forma de vida a l’actualitat, de la seva obra ‘Sense tu’ i del periodisme.

«Jo sóc un puta però no un fill de puta»

«En aquest món, el de la ràdio, hi ha molta gent que ho vol aconseguir tot a costa del que sigui. És una de les coses que més em va sobtar. Però quan t’adones que sent bona persona també pots arribar allà on vols és una lliçó fantàstica. Crec que des de l’ofici periodístic: hem de reivindicar la bondat. Crec que el periodisme si no es fa amb bones persones no és periodisme».

El periodisme d’ara

«Els mitjans públics estan ofegats. Tampoc no s’ha sabut canviar aquesta situació. S’ha fet fora a molta gent amb una experiència boníssima. Una de les obligacions que tenen els mitjans públics és permetre que entri la gent jove. El periodisme és un ofici i s’ha de treballar picant pedra».

‘Preguntes freqüents’ a TV3

Abans de la proposta d’aquest programa «Amb Jordi Évole vàrem proposar fer un programa que es digués ‘Intocables’ i que tractés d’aquells temes que no acostumem a veure a la televisió pública. Per un tema pressupostari no es va poder avançar. Va aparèixer, després, aquest projecte».

Jordi Évole i Carles Puigdemont

«Jordi és un professional que admiro moltíssim. És una bèstia de la comunicació. Crec que més enllà del que se li va comentar (il·luminació, per exemple) crec que Jordi va parlar clar i va fer la feina com ell la creu. Aquell dia no em va decebre. Em vaig trobar l’Évole que volia veure. Va ser una bona entrevista».

Pressions i el periodisme

«Em sap greu que les xarxes socials puguin a vegades condicionar tant la feina d’un professional i crec que no ho hem d’acceptar. Hem de ser lliures de fer el que volem i la gent lliure d’opinar però, en el moment que això et condiciona la teva forma de fer, estem perdent part de l’ofici».

L’ambient a Catalunya

«A Sabadell no ha canviat res. És veritat que quan han passat coses com l’aturada general he al·lucinat perquè mai no havia vist els carrers de Sabadell tan plens. No he notat cap canvi ni cap enfrontament».

Per escoltar l’entrevista sencera, aquí:

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.