Setmanari d'informació local - 138 anys

Seixanta entitats socials illenques se reparteixen el 0’7 % de l’IRPF

14447
En total se destinen 3.041.000 euros a 60 entitats sense ànim de lucre. | Arxiu

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ja ha resolt la convocatòria de programes amb càrrec a l’assignació tributària del 0’7 % de l’IRPF, corresponent a l’any 2017. Aquesta convocatòria, que fins ara la gestionava el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, establia com a requisit que els projectes es dugessin a terme a més d’una comunitat autònoma, cosa que dificultava que entitats socials de les illes d’àmbit autonòmic i local hi poguessin accedir.

La nova convocatòria, gestionada ja per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, ha donat entrada a aquestes entitats que desenvolupen programes, exclusivament, en el nostre àmbit territorial.

En total se destinen 3.041.000 euros a 60 entitats sense ànim de lucre que duen a terme projectes socials a les illes i es finançaran més de vuitanta programes. La Conselleria ja ha informat les entitats de la resolució de la convocatòria i s’està en fase d’acceptació per part de les beneficiàries.

S'han presentat a la convocatòria projectes de 77 entitats diferents, 17 de les quals han quedat excloses per diferents motius (no han superat la puntuació mínima d'acord amb el barem establert, sol·licitud presentada fora de termini, etc).

Reivindicació

L’import sol·licitat per les entitats ascendeix a 7,8 milions d’euros, una quantitat molt superior als poc més de 3 milions d’euros que s’han destinat a la convocatòria d’enguany, que correspon a la quantia assignada per Madrid a la comunitat autònoma.

Per això, la Conselleria de Serveis Socials continua reclamant la totalitat del recaptat amb l’IRPF social a les illes, que ascendeix a 8 milions d’euros, amb la qual es podrien finançar el cent per cent dels projectes presentats.

Tal com ha explicat el Govern, tot i haver resolt la convocatòria d’enguany per la via d’urgència, encara no hi ha un acord amb Madrid per establir el nou model de gestió del 0,7 % de l’IRPF a partir de l’any 2018. Les negociacions continuen bloquejades, atès que el Ministeri encara no ha aportat la informació sol·licitada sobre els criteris, quantitats i distribució de la recaptació corresponent a l’assignació tributària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.