Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort presenta el projecte de les Torres del Temple, el Bosc de Bellver i el Torrent dels Jueus

Noguera: «Palma es prepara per una gran transformació amb inversions que aposten per la cultura i la sostenibilitat»

14481

El batle de Palma, Antoni Noguera; el portaveu del PSIB-PSOE Palma, José Hila i la portaveu de Podem Palma, Antònia Martín, han detallat aquest dilluns els tres projectes per la Ciutat que han obtengut finançament a través del Pla Anual d'Impuls del Turisme Sostenible per al 2017.

Es tracta d'una inversió de cinc milions d'euros que es repartirà en tres projectes: la rehabilitació i museïtzació de les Torres del Temple, on s'invertiran en una primera fase 800.000 euros durant l'any 2018; la recuperació i condicionament dels camins del Bosc de Bellver, amb un pressupost de 904.133,78 euros i, en col·laboració amb l'Ajuntament de Llucmajor, la rehabilitació del Torrent dels Jueus per un import de 2 milions d'euros al seu tram final, entre el viaducte de l'antiga via de ferrocarril i la platja, que constitueix la frontera entre els dos termes municipals.

Noguera ha explicat que «estam especialment satisfets». «Palma es prepara per una gran transformació amb inversions que aposten per la cultura i la sostenibilitat», ha dit. El batle ha recordat que Palma «té una petjada turística important i el finançament d'aquests projectes és forma de tenir un retorn d'aquesta petjada», ha dit.

El batle ha explicat que «són un total de cinc milions d'euros en els tres projectes» i ha detallat que, en el cas de les Torres del Temple el projecte (dels arquitectes Elies Torres i Martínez Lapeña) ja està fet. «Les Torres del Temple fa anys que estan en una situació de runa i com que el projecte d'execució ja està fet la idea és poder recuperar aquest espai emblemàtic i començar les obres l'any que ve», ha dit. «Apostam pel medi ambient, per la cultura i per una Palma més moderna, més europea i amb més valors», ha dit.

Per la seva banda, Martín s'ha mostrat satisfeta perquè «aquest impost pugui arribar al comú de la gent». «El bosc de Bellver és el nostre pulmó, és l'espai verd més gros de la ciutat i ara es definiran els camins perimetrals i es podrà millorar el manteniment», ha dit.

Hila ha recordat que aquest és un «govern que es mou per anar a cercar finançament allà on sigui per millorar la ciutat». El portaveu del PSIB-PSOE a Palma ha recordat que el projecte per rehabilitar el torrent dels jueus fou del Consorci Platja de Palma i que permetrà millorar una situació urbanística que s'arrossega des de fa més de quaranta anys. «És una situació que mereix una renovació de cara als veïns, també als turistes, però els veïns mereixen tenir un espai verd més cuidat on faci ganes viure», ha dit. Hila ha recordat que es tracta d'un projecte fruit de la col·laboració institucional amb l'Ajuntament de Llucmajor. «Ja s'ha aconseguit el finançament i el 2018 es veuran molts de canvis i moltes solucions a problemes de la ciutat», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.