Setmanari d'informació local - 138 anys

El Círculo Balear es dissol

14601

La Fundación Nacional Círculo Balear es dissol en el que és el reconeixement explícit del fracàs de la seva proposta.

En una circular interna, el president de l'entitat, Jorge Campos reconeix que l'entitat no pot arribar més lluny del que ho ha fet i informa que estudiaran la possibilitat de crear un nou partit polític.

El Círculo Balear va començar, ara fa devuit anys, com una associació amb l'objectiu de defensar la supremacia del castellà damunt la llengua pròpia de les Illes Balears, impulsat pel matrimoni català Montserrat Amat – Jorge Campos. Després d'anys d'encadenar fracassos, malgrat el suport que reberen del Govern presidit per Jaume Matas, del qual el mateix Campos en va formar part, i posteriorment, pel presidit per José Ramón Bauzá. Arran de la constatació del poc seguiment que tenien les iniciatives i propostes, l'associació es va convertir en 'fundación nacional' per poder obtenir finançament del govern de l'Estat i d'altres governs autonòmics, com el de Madrid, presidit per Esperanza Aguirre.

Ni així ha aconseguit fer forat en una societat mallorquina que ha evolucionat en sentit contrari al que hauria volgut el matrimoni impulsor del Círculo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.